Nieuwe bedrijfslocatie aan het Upcycle Centrum

Nieuwe bedrijfslocatie aan het Upcycle Centrum

In het begin van 2018 heb ik de sleutel gekregen van de nieuwe locatie waar mijn bedrijf gevestigd is. Dit is het Upcycle Centrum Almere geworden. In deze nieuwe blog lees je er alles over.

De locatie

Op 3 januari 2018 was het moment daar. De sleutel overdracht van mijn nieuwe werkplek. Deze werkplek bevindt zich aan het Upcycle Centrum Almere. Een unieke locatie waar een aantal ondernemers afval omzetten tot nieuwe bruikbare producten. Eén van die ondernemers is Ruig & Geroest. Zoals jullie van mij gewend zijn, maar ik van oude restmaterialen voornamelijk verlichting en kleine meubels. Dit ga ik voortzetten op deze geweldige nieuwe plek. Het Upcycle Centrum is namelijk een uniek concept.

R&G Upcycle

Showroom Ruig & Geroest

Het concept

Het concept van het Upcycle Centrum in Almere is uniek in zijn soort. De enige in Europa met belangstelling vanuit de hele wereld. Het is een plek waar de bewoners van Almere hun afval kunnen brengen. Dit is te vergelijken met de reguliere milieustraten die elke gemeente heeft. Het grote verschil met de reguliere milieustraten is dat dit perron overdekt is. Hierdoor worden de gebrachte materialen niet nat en zijn ze op die manier al beter te hergebruiken.

De ambitie van de gemeente Almere is om te verduurzamen. Er zijn vele initiatieven die deze ambitie verwezenlijken. Maar toch is het natuurlijk voor de burgers niet altijd even snel inzichtelijk hoe dit gedaan wordt. Dat probleem wordt deels ondervangen door het Upcycle Centrum Almere. Het centrum kent namelijk aan de voorzijde van het pand een drie-tal ateliers. Hier toveren ondernemers het afval dat gebracht wordt om tot nieuwe bruikbare producten. Dit geeft een goed inzicht dat er écht iets met het afval gedaan wordt.

Daarnaast is er ook nog een educatieruimte aanwezig. In deze educatieruimte kunnen groepen mensen workshops volgen over onderwerpen als; circulair ondernemen, verduurzamen, upcyclen, etc. In de nabije toekomst gaat dit steeds meer vorm krijgen.

Samengevat:

  • Overdekt afval inzamelen
  • Ateliers waar afval omgetoverd wordt tot product
  • Educatieruimte

Deze drie unieke eigenschappen van het afval breng perron tezamen maken dit pand zo uniek in Europa. Er is op dit moment geen tweede andere plek waar het upcyclen zo gebeurt als hier.

De werkruimte

R&G

Showroom Ruig & Geroest

Het atelier is een multifunctionele plek geworden. Zowel werkplaats als showroom zijn samen gebracht in één ruimte. Zo kunnen de bezoekers van het Upcycle Centrum Almere zien hoe het afval omgevormd wordt tot unieke verlichting of een mooi meubelstuk. In het showroom gedeelte hangen en staan de lampen en meubels uitgestald in een etalage die goed zichtbaar is vanaf de straat waar de bewoners langsrijden als ze hun afval komen brengen.

 

 

 

 

 

 

 


Wil jij ook een bezoekje brengen aan de nieuwe werkplek van Ruig & Geroest?

Je kunt ons vinden op het volgende adres:
De Steiger 113
1351 AK Almere

Wil je er zeker van zijn dat er iemand aanwezig is, stuur dan vooraf even een berichtje of bel.


 

Hieronder nog een leuke video gemaakt door Omroep Flevoland over het Upcycle Centrum Almere en Ruig & Geroest.

Share this post