Duurzaam vergaderen aan een circulaire vergadertafel

Duurzaam vergaderen aan een circulaire vergadertafel

We vergaderen met z’n allen wat af. Nederlanders vergaderen per maand ongeveer 30 uur. Er zijn verschillende redenen om te vergaderen. Een vergadering wordt gebruikt om informatie te verzamelen en ideeën uit te wisselen en besluiten te nemen. Hoewel we met z’n allen veel vergaderen is lang niet iedereen tevreden over deze bijeenkomsten. Om effectief te vergaderen is een goede voorbereiding essentieel. Ook de inrichting van de vergaderruimte levert een belangrijke bijdrage aan een effectieve vergadering. Duurzaamheid en effectiviteit gaan prima samen. Denk bij de inrichting van een vergaderruimte ook eens aan een duurzame inrichting.

Vergaderen in een inspirerende omgeving

De meeste organisaties hebben eenzelfde soort vergaderruimte. In deze ruimtes vinden alle vergaderingen plaats. Hierbij wordt geen rekening gehouden met het doel van de vergadering. Een ruimte die met aandacht is ingericht levert een belangrijke bijdrage aan de effectiviteit van de vergadering. Bij het verzamelen van nieuwe ideeën waar veel creativiteit bij nodig is, stimuleer je dit door slim kleurgebruik. Oranje staat voor positiviteit en creativiteit en paars heeft een stimulerende werking op de geest. Verf een accentmuur met milieuvriendelijke verf in deze kleuren en laat de creatieve processen stromen. Creëer voor een intern overleg met een paar collega’s een huiselijke sfeer met planten. Groen maakt mensen ontspannen. Voor meer formele vergaderingen kies je dan weer voor een meer formele opstelling. Voor al deze vergaderingen heb je verschillende tafels nodig. Ruig & Geroest adviseert je graag.

Een vergadertafel voor elke vergadering

Bij de ideale vergaderomgeving hoort ook een ideale vergadertafel. Kies niet te snel voor de traditionele lange vergadertafel. Durf hier ook in te variëren. Voor creatieve sessies of korte vergaderingen kan je denken aan statafels. Zorg voor flexibiliteit in de ruimte zodat mensen dit voor hun overleg naar hun eigen wensen in kunnen delen. Zet op verschillende plekken krukken neer. Zo kunnen mensen staan en zitten afwisselen. De vierkante kruk met essen houten zitting vraagt weinig ruimte en is eenvoudig te verplaatsen. Een ruimte waar collega’s in huiselijke sfeer met elkaar overleggen richt je in met banken, fauteuils en bijzettafels. Kies voor een stoere Blok tafel van gerecycled MDF hout. Deze bijzettafel leveren wij in elke gewenste RAL-kleur, precies afgestemd op jouw huisstijl. Zoek je voor een meer formele vergaderruimte een vergadertafel met een stoere look? Wij maken een vergadertafel op maat van materialen die eerder gebruikt zijn: een echte circulaire vergadertafel.

Wat is een circulaire vergadertafel?

Grondstoffen worden steeds schaarser. Daarom zien wij het als een uitdaging om grondstoffen die al gebruikt zijn voor andere producten nog een keer te gebruiken voor het maken van nieuwe en duurzame producten. Wij maken opnieuw gebruik van materialen en onderdelen uit producten die aan het einde van hun levensduur zijn gekomen. De materialen en onderdelen beginnen weer aan een nieuwe levenscyclus in een door ons ontworpen circulaire vergadertafel. Zo maken wij het frame van circulaire vergadertafels van kokerprofielen die dienst deden als stutmateriaal voor bulkgoederen in zeecontainers. Voor het hout van het tafelblad gebruiken we oude trapleuningen, maar ook zittingen van kleedkamerbankjes uit het zwembad. In elk materiaal zien wij een mogelijkheid voor een nieuw product.

 

Een unieke tafel

Heb je zelf ideeën voor een vergadertafel of wil je het bedrijfsafval van je eigen organisatie een tweede leven geven? Wij denken graag met je mee om je ideeën uit te werken tot een circulaire vergadertafel die een prominent plek krijgt in je bedrijf. Maak vrijblijvend een afspraak met ons en we bekijken samen de mogelijkheden. We zijn bereikbaar via e-mail of telefonisch op 06 50 89 81 36. Als je het contactformulier op onze website invult, nemen wij contact met je op.

Share this postNotice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ruiggic179/domains/ruigengeroest.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5219

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ruiggic179/domains/ruigengeroest.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5219

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ruiggic179/domains/ruigengeroest.nl/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 110