Wat is circulaire projectinrichting?

Wat is circulaire projectinrichting?

De term circulair zie je steeds vaker voorbijkomen in combinatie met duurzaamheid. Waar staat deze term voor? Circulair betekent dat je zo min mogelijk afval produceert, maar het gaat nog verder. Je hergebruikt materialen en producten zo maximaal mogelijk. De waarde van deze producten en materialen blijft zo in de nieuwe vorm behouden. Concreet betekent dit voor Ruig & Geroest dat wij bijvoorbeeld onderdelen van oude bureaus hergebruiken om hier nieuwe bureaus mee te maken. Zo blijven deze materialen hun waarde behouden. Daarnaast zijn er minder grondstoffen nodig, omdat we gebruik maken van al bestaande grondstoffen. De cirkel is zo weer rond en vandaar de naam circulair. Ben je voor je bedrijf of kantoor op zoek naar een nieuwe inrichting? Wij kunnen veel voor je betekenen.

Voor Ruig & Geroest bestaat er geen afval

Voor ons bestaat er geen afval. Wij zien alle materialen en producten als een potentiële grondstof voor een nieuw product. Zo belasten we de aarde zo min mogelijk. Het Upcyclecentrum Almere is een goudmijn voor Ruig & Geroest. Ondernemers leveren hier hun grof huishoudelijk afval in en dit wordt geüpcycled tot nieuwe producten. De ingeleverde materialen zijn een inspiratiebron om te komen tot nieuwe meubels en verlichting. Naast particulieren richten wij ons ook op bedrijven. Ben je op zoek naar duurzameprojectinrichting voor je bedrijf? Naast de producten die wij aanbieden in onze webshop is er ook maatwerk mogelijk.

Samen bereiken we meer

Steeds meer mensen leven bewust. Datzelfde geldt voor bedrijven. Koffiemachines worden gevuld met fairtrade koffie. Er wordt bewuster omgegaan met papier en de ‘paperless office’ komt steeds dichterbij. Vaak wordt bij de aanschaf van kantoormeubilair nog wel gekozen voor volledig nieuwe meubels. Dit kan ook anders. Wij hebben van oude gasleidingen hanglampen gemaakt voor een netbeheerder. Deze hanglampen hangen nu in een vergaderzaal. De medewerkers herkennen de oorsprong van het materiaal meteen. Zo lever je als bedrijf ook een bijdrage aan de bewustwording van je medewerkers. Je impact is daarmee groot. Samen bereiken we meer.

Jij vraagt, wij maken 

Naast de voorbeelden die we al beschreven hebben, is er veel meer mogelijk met maatwerk. Produceer je veel restafval binnen je bedrijf en vraag je je af of je dit op een andere manier kan gebruiken? Wij gaan hierover graag met je in gesprek. Ook tikken we regelmatig oude partijen hout op de kop waar we mooie dingen van maken. Zo hebben we al tafelbladen gemaakt van trapleuningen en traptreden uit slooppanden. Ben je nog op zoek naar een handige vakkenkast om je kantoortuin of ontvangstruimte aan te kleden? Voor zo’n kast gebruiken we kokerprofielen van staal. Deze profielen werden eerder in zeecontainers gebruikt als stutmateriaal voor bulkgoederen. Zo werd voorkomen, dat de goederen gingen schuiven. Na een tocht op zee zijn de kokers nog nagenoeg nieuw, maar zijn ze nutteloos voor hun oorspronkelijke functie. Als grondstof voor onze vakkenkasten zijn ze van grote waarde. Voor het hout, dat we voor de vakkenkasten gebruiken, laten we ons inspireren door wat er beschikbaar is. Wij gaan graag in gesprek om te ontdekken wat we voor jou kunnen betekenen.

Duurzame verlichting

Naast de meubels die wij op maat maken en in onze webshop beschikbaar hebben, zijn wij ook gespecialiseerd in het ontwerpen van verlichting. Onze verweerde koperen hanglampen passen uitstekend boven een vergadertafel. De hanglampen zijn gemaakt van het onderste deel van een boiler. Het bovenste deel van de boiler vind je terug in de koperen hanglampen met flens. Zo gaat er niets verloren. Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor jouw bedrijf, neem dan gerust contact met ons op. Telefonisch zijn wij te bereiken op 06 50 89 81 36 en per mail via info@ruigengeroest.nl. Vul je het contactformulier in op onze website, dan nemen wij contact met jouw op.

Share this postNotice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ruiggic179/domains/ruigengeroest.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5219

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ruiggic179/domains/ruigengeroest.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5219

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ruiggic179/domains/ruigengeroest.nl/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 110