Geniet van het buitenleven met tuinmeubelen van gerecycled materiaal

Geniet van het buitenleven met tuinmeubelen van gerecycled materiaal

Vind jij het ook zo heerlijk om bij de eerste zonnestralen buiten te zitten? Lekker borrelen met vrienden of genieten van een goed boek. Buiten zitten blijft tegenwoordig niet beperkt tot de zomer of een fijne lentedag. In alle jaargetijden genieten we van het buitenleven. Veel mensen hebben tegenwoordig een overkapping en met een kachel erbij of een dekentje is het ook bij koude temperaturen aangenaam toeven. Nu we zoveel buiten zitten, wil je niet meer op die oncomfortabele opvouwbare plastic stoelen plaatsnemen. Je zoekt wat anders, niet alleen comfortabel maar ook nog eens duurzaam. Bij Ruig&Geroest hebben wij speciaal tuinmeubelen ontwikkeld die voldoen aan al jouw wensen. 

Tuinmeubelen met een verhaal

Net als al onze meubels en accessoires hebben ook onze tuinmeubelen een verhaal. We worden ons steeds bewuster van onze omgeving en de kwetsbaarheid ervan. We leven bewuster en duurzamer en daar horen ook meubels en accessoires van duurzame materialen bij. Door gebruik te maken van oude materialen slaan we twee vliegen in één klap. We verminderen de afvalberg én door het gebruik van nieuwe materialen te vermijden komen er ook geen schadelijke stoffen vrij tijdens het productieproces van nieuwe onderdelen. Bovendien, wat er is nu leuker dan op een origineel meubelstuk te zitten met een hele geschiedenis die soms ook nog terug te zien is in de gebruikssporen die zijn achtergebleven? Elk meubelstuk is daarmee uniek. 

Maak kennis met onze tuinmeubelen

Buiten eten na een lange werkdag geeft toch stiekem een beetje dat vakantiegevoel. Zoek je een leuke picknickset voor je tuin? Wij maken de planken van onze picknicktafels en banken van gerecycled huishoudelijk kunststof afval. Plastic is onverwoestbaar en gaat een leven lang mee. Helaas wordt veel plastic afgedankt. Ook plastic kan je een tweede leven geven in bijvoorbeeld een picknickbank. Het plastic wordt omgesmolten tot planken die wij gebruiken voor onze tuinmeubelen. Het frame van ons buitenmeubilair maken wij van kokerprofielen. Deze kokerprofielen gebruiken wij in veel meer van onze meubels. De kokers zijn eigenlijk nog zo goed als nieuw. Ze zijn gebruikt als stutmateriaal in zeecontainers om de vracht tijdens de ruwe reis op zee op z’n plek te houden. Na aankomst hebben de kokerprofielen hun dienst gewezen en worden ze afgedankt. Wij redden deze kokers van de afvalberg en gebruiken ze als frame voor onze meubels. Dit frame, dat je ook terugziet in onze bijzettafeltjes voor buiten, kan je naar wens laten spuiten in een RAL-kleur naar keuze. De zithoek buiten voldoet daarmee helemaal aan jouw wensen. 

Ook je woning inrichten met duurzame materialen?

Ben je helemaal enthousiast geworden van onze tuinmeubelen? Trek deze lijn door en richt ook je huis duurzaam in met onze meubels, accessoires en verlichting. Je brengt natuurlijk het liefst al je tijd buiten door, maar soms is het ook lekker om binnen op de bank te cocoonen. Bevalt de stijl van de meubels voor buiten je? Deze stijl zie je terug in onze collectie voor binnen. De verlichting en accessoires passen perfect bij een industriële stijl of in een modern interieur. De essen vierkante kruk doet perfect dienst als tafeltje voor een plant. Heb je bezoek, dan schuif je zo’n kruk makkelijk even bij voor een extra zitplek. Ook in de keuken staat een dergelijke kruk geweldig. Het frame is gemaakt van oude schoolkrukken. Zoek je nog verlichting boven de bar in de keuken of de eethoek? Onze koperen hanglamp met flens geeft warm licht enis een mooie toevoeging aan je keuken of een andere plek in huis. Ook als set van twee lampen doet deze lamp het uitstekend.

Meer weten?

Wil jij jouw tuinmeubilair vervangen? Neem contact met ons op en wij vertellen je graag alles over onze tuinmeubelen. Laat je gegevens achter op het contactformulier of stuur een e-mail naar info@ruigengeroest.nl. Bellen kan natuurlijk ook op telefoonnummer 06 50 89 81 36. 

Share this post