Maak ook voor je nieuwe tv-meubel een duurzame keus

Maak ook voor je nieuwe tv-meubel een duurzame keus

Een tv-meubel staat in bijna elke woonkamer in Nederland. Als je een televisie in huis hebt, is zo’n meubel niet alleen handig om je tv op te zetten. Deze biedt ook plek aan een decoder of spelcomputer. Kabels werk je vaak op een nette manier weg in het meubel zodat ze niet in het zicht liggen. Bijna iedereen heeft dus zo’n meubel, maar de stijl ervan kan wel verschillen. Ook kiest de één voor een meubel met dichte kastjes en de ander wil juist planken zonder kastdeuren. Smaken verschillen. Wist je dat je ook voor je tv-meubel een duurzame keus kan maken? Wij vertellen je er alles over. 

Ons tv-meubel van gebruikte materialen 

Bij Ruig & Geroest houden we niet van weggooien. Wij halen onze inspiratie van de afvalberg. Ook bij het Upcyclecentrum Almere, waar we gevestigd zijn, komen mensen regelmatig hun afdankertjes brengen. Deze spullen hebben hun dienst bewezen. Wij gebruiken de onderdelen en materialen weer voor nieuwe interieuritems. Dat is ook het geval met onze tv-meubels. Wij maken onze televisiemeubels van kokerprofielen van staal. Deze kokers worden gebruikt als stutmateriaal voor bulkgoederen. Als de zeecontainers waarin de bulkgoederen worden vervoerd gaan schuiven, worden de bulkgoederen goed bij elkaar gehouden. Na het lossen zijn de kokers niet meer nodig en belanden ze op de vuilstort. Wij gebruiken deze kokers voor onze meubels. Het is voor ons een uitdaging om bijna de volledige lengte van de kokers te benutten. Het is ons gelukt om een meubel zo te ontwerpen, dat ongeveer twee meter van de kokers gebruikt wordt. Slechts 30 centimeter gebruiken we niet. Voor het hout van het meubel laten we ons inspireren door wat er beschikbaar is. Dat is vaak hout wat uit slooppanden komt. Bijvoorbeeld houten traptreden of oude trapleuningen. 

 

Waarom gaan wij voor duurzaamheid? 

Wat begon als een hobby voor Sebastiaan van Dulken is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen bedrijf. Bij Ruig & Geroest maken we meubels en verlichting van oude materialen. Wij vinden duurzaamheid en aandacht voor het milieu belangrijk. Daar zijn we niet de enige in. Steeds meer mensen zijn groen bezig, maar toch worden er nog veel spullen weggegooid. Bij duurzamer leven denken we vaak aan biologisch eten en energie besparen. In het interieur zijn nog grote stappen te zetten. Met onze duurzame meubels, accessoires en verlichting willen we hier een bijdrage aan leveren. Wij richten ons niet alleen op particulieren, maar ook op bedrijven. Op die manier is de impact die we hebben op het milieu nog veel groter. Je vindt onze producten in de webshop. Daarnaast leveren wij ook maatwerk. 

Ontdek onze interieuritems 

Al onze producten zijn gemaakt van duurzame materialen. Vaak hebben we de onderdelen en materialen van de sloop gered, zoals deze wandlamp die gemaakt is van een oude drinkbak voor koeien. Wij laten onze creativiteit de vrije loop. Dat zie je ook terug in koperen hanglampen die allemaal gemaakt zijn van oude boilers. We gebruiken zowel de boven- als de onderkant van de boiler. De koperkleur heeft een warme uitstraling en geeft sfeer in je interieur. Het frame van de krukken met essenhouten zitting is afkomstig van krukken uit een schoolgebouw. Nu zullen ze prachtig staan in jouw interieur. 

Wil je ook zo’n meubel? 

Heb je interesse in een tv-meubel en wil je meer informatie? Wij staan je graag telefonisch te woord. Neem contact met ons op via 06 50 89 81 36. Per mail zijn we bereikbaar op info@ruigengeroest.nl. Wil je liever, dat wij contact met jou opnemen? Laat dan je gegevens achter op het contactformulier. Ook voor maatwerk meubels kan je bij ons terecht. 

Share this postNotice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ruiggic179/domains/ruigengeroest.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5219

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ruiggic179/domains/ruigengeroest.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5219

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ruiggic179/domains/ruigengeroest.nl/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 110