Efficiënt vergaderen aan een circulaire vergadertafel

Efficiënt vergaderen aan een circulaire vergadertafel

We besteden een kwart van onze werktijd aan vergaderen. Veel vergaderingen zijn een gewoonte geworden. De vraag over het doel van de vergadering wordt niet gesteld. Voor veel mensen is vergaderen dan ook een noodzakelijk kwaad. Als we met z’n allen effectiever en efficiënter zouden vergaderen scheelt dit veel tijd én hebben de vergaderingen die we bijwonen echt toegevoegde waarde. Wij geven je tips om efficiënter te vergaderen. Vergeet daarbij ook niet te kijken naar de omgeving waarin je vergadert. Deze omgeving draagt voor een belangrijk deel bij aan het succes van je overleg.

Bepaal het doel van je vergadering

Het doel van je vergadering kan verschillen. Soms is het bedoeld om informatie over te dragen of juist informatie te verzamelen. Zijn er binnen je organisatie bijvoorbeeld nieuwe werkinstructies opgesteld, dan kan een vergadering gebruikt worden om instructies te geven. Het nemen van besluiten, afstemming en draagvlak creëren kunnen andere doelen zijn. Hoe je de vergadering inricht, is afhankelijk van je doel. De rol van de voorzitter zal in elk van deze overleggen ook anders zijn. Je zorgt, dat je de juiste mensen aan tafel hebt en dat iedereen goed is voorbereid. Dit doe je door een agenda op te stellen die je ruim van tevoren met iedereen deelt. Je geeft daarbij aan wat er van iedereen verwacht wordt. Zo kunnen alle deelnemers zich goed voorbereiden. 

De juiste vergaderopstelling 

De vergaderopstelling draagt voor een belangrijk deel bij aan het succes van de vergadering. Wil je ideeën verzamelen en brainstormen? Je stimuleert de creativiteit door staand te vergaderen of zittend aan een bartafel. Onze hoge industriële kruk plaats je eenvoudig bij een bartafel. Wil je gebruikmaken van krukken die je flexibel door de ruimte kan verplaatsen? Kies dan voor onze lagere vierkante krukken met essenhouten zitting. Moeten er besluiten genomen worden en is er veel contact nodig tussen de deelnemers? Een blokopstelling waarbij onze circulaire vergadertafel een centrale plek heeft, is dan het meest geschikt. 

De circulaire vergadertafel staat centraal

De vergadertafel staat centraal in de ruimte. Bij het bepalen van de omvang van je tafel hou je rekening met een vrije ruimte van ongeveer anderhalve meter tussen de muur en de tafel. Per persoon heb je ongeveer zestig centimeter nodig aan de tafel. Zo reken je eenvoudig uit hoe groot je tafel moet zijn. Hou je van een industriële uitstraling en past dat bij de stijl van je bedrijf? In je vergaderruimte passen onze circulaire vergadertafels perfect. De meubels van Ruig & Geroest zijn gemaakt van gebruikte materialen en onderdelen. Dat geldt ook voor onze circulaire vergadertafels die wij op maat voor je kunnen maken. De afvalberg wordt groter en tegelijkertijd neemt ook het tekort aan grondstoffen toe. Door materialen te hergebruiken snijdt het mes aan twee kanten. De afvalberg neemt af én we hoeven minder grondstoffen aan te boren. 

 

Wat kan Ruig & Geroest voor je betekenen?

Natuurlijk kan je bij ons terecht voor een circulaire vergadertafel. Het onderstel voor de tafels maken we van kokerprofielen. Deze kokers werden in een vorig leven gebruikt in zeecontainers om bulkgoederen bij elkaar te houden op hun lange zeereis. Na deze reis hebben ze hun dienst bewezen en verdwijnen ze normaalgesproken op de afvalberg. Bij ons krijgen ze een nieuw leven. Het bovenstel van de tafel is gemaakt van hout. Het hout kan overal vandaan komen. Dit is afhankelijk van wat we op voorraad hebben. Zo gebruiken we hout uit slooppanden en zit je zomaar aan een tafel te vergaderen die bestaat uit hout van traptreden of leuningen. Heb je specifieke wensen? Wij maken ook tafels en andere meubels op maat. Kijk ook eens bij onze hanglampen voor boven je vergadertafel. Neem vrijblijvend contact met ons op om je wensen te bespreken. Per telefoon zijn wij te bereiken op 06 50 89 81 36 of stuur ons een e-mail. Op onze website vind je ook een contactformulier. 

 

Share this postNotice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ruiggic179/domains/ruigengeroest.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5219

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ruiggic179/domains/ruigengeroest.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5219

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ruiggic179/domains/ruigengeroest.nl/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 110