Koper in je interieur: een goed idee!

Koper in je interieur: een goed idee!

Koper in je interieur is inmiddels al enkele jaren een trend. Het straalt warmte uit, is tijdloos en valt goed te combineren. Heb je veel wit in je woonkamer, dan zijn je koperen interieuritems echte eyecatchers. Grijstinten zijn neutraal, maar daardoor kan een ruimte ook wat sfeer missen. Met koper haal je de warmte in huis. In combinatie met zwart staat koper heel stoer. Dit past prima in een industriële inrichting. Je versterkt de warmte in je interieur als je kiest voor een combinatie met oud roze. Zelfs felle en trendy neonkleuren doen het uitstekend samen met koper. Het zorgt voor meer balans doordat je varieert in kleuren en materialen. Je kunt helemaal losgaan en kiezen voor koperkleurige wandbekleding en meubels. Ben je liever wat voorzichtiger? Kies dan voor koperen accessoires of onze koperen hanglampen. Plaats je koperen accessoires tegen een achterwand met een afwijkende kleur, dan komt het koper nog mooier uit. 

Onze koperen hanglampen 

Bij Ruig & Geroest zijn we echte liefhebbers van koper. Onze lampen zijn niet alleen echte eyecatchers in huis. Het materiaal zorgt voor een warmen sfeervol licht. Wij maken onze lampen van verschillende duurzame materialen. Zo is onze koperen hanglamp “Flens XL” gemaakt van de bovenste helft van een oud boilervat. De flensverbinding en de moeren hebben we laten zitten. Het koper van de lamp zelf hebben we opgeschuurd om zo de kenmerkende koperkleur te krijgen. Het jarenlange gebruik heeft zijn sporen achter gelaten. Dat geeft elke lamp juist iets eigens. De binnenkant van elke lamp varieert in kleur van groen en geel tot een andere kleur. Het onderste deel van het boilervat heeft z’n weg gevonden in de koperen hanglamp “Conisch XL”. Aan de buitenkant van de lamp is te zien dat deze al een heel leven achter zich heeft. Als je marmer in je keuken hebt, komen onze hanglampen ook goed tot z’n recht. Het contrast tussen de materialen zorgt voor een unieke uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor twee van onze verweerde ronde koperen hanglampen boven je keukeneiland.

Wij kiezen voor duurzaamheid

Sebastiaan van Dulken is de initiatiefnemer van Ruig & Geroest. Hij vond het zonde, dat er zoveel kostbaar materiaal op de vuilnisbelt terecht kwam. Materiaal waar anderen niet meer de waarde van zagen, maar waarin hij nieuwe mogelijkheden zag. Hij begon met het maken van meubels voor zijn eigen huis en al gauw groeide dit uit tot een echt bedrijf. Veel mensen willen duurzamer leven en denken bewust na over hun energiegebruik of eten biologisch. Toch is de afvalberg nog onverminderd groot. Door het hergebruiken van materialen besparen we energie, dat gebruikt wordt om nieuwe materialen te produceren en verminderen we de afvalberg.

Maak nog meer bewuste keuzes

Wil je je interieur verder verduurzamen met onze koperen hanglampen en zoek je nog naar andere mogelijkheden? Naast items van gebruikte materialen, kies je ook voor natuurlijke materialen zoals rotan of bamboe. Voor kussens, gordijnen en andere materialen van stof kies je jute, wol of katoen. Breng ook zeker eens een bezoek aan een kringloopwinkel. Heb je nog een oude houten stoel waar je op uitgekeken bent? In een nieuw kleurtje past deze weer helemaal bij de rest van je interieur. Ben je zelf niet zo handig of heb je weinig tijd? Bij ons vind je leuke vierkante krukken waarvan het onderstel gemaakt is van oude schoolkrukken. Deze industriële bijzettafel is gemaakt van oude balken. 

Eindeloze mogelijkheden

Vind je in onze webshop niet precies wat je zoekt? Maatwerk is ook mogelijk. Wij horen graag wat je ideeën zijn. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Voel je vrij om ons te bellen op 06 50 89 81 36. Stuur je liever een e-mail? Dat kan naar info@ruigengeroest.nl. Of laat je gegevens achter op het contactformulier en wij nemen contact met jou op. 

Share this postNotice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ruiggic179/domains/ruigengeroest.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5219

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ruiggic179/domains/ruigengeroest.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5219

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ruiggic179/domains/ruigengeroest.nl/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 110