De perfecte hanglamp kopen: wij geven je tips

De perfecte hanglamp kopen: wij geven je tips

Goede verlichting in huis is heel belangrijk. Toch is dit vaak het sluitstuk in je interieur. Het maken van een lichtplan kan je hierbij enorm helpen. Je maakt een plattegrond van je kamer en tekent ook de meubels in. Net als de accessoires die je op de muur wilt hangen. Je markeert de plekken waar de contactdozen zitten. Je start met de basisverlichting. Dit is de verlichting die je het eerste aandoet als je de kamer binnen komt. Vervolgens kijk je naar de sfeerverlichting en de functionele verlichting. Dit is bijvoorbeeld een leeslamp. Wil je een schilderij of kunstwerk uitlichten? Gebruik daarvoor accentverlichting. Heb je je lichtplan klaar, dan is het tijd om de lampen te selecteren. 

Waar let je op bij het kiezen van een lamp?

Aan de hand van het lichtplan kies je je lampen. Je weet voor welk doel je verlichting nodig hebt. Lampen zijn niet alleen functioneel. Ze moeten ook passen bij je interieur. Hou je van een industriële woonstijl? Neem dan zeker eens een kijkje bij onze verlichting. Heb je donkere meubels en donkere wanden? Dan heb je meer intens licht nodig, omdat donkere kleuren het licht absorberen. Bij een licht interieur is het precies andersom. Het licht wordt gereflecteerd waardoor je minder verlichting nodig hebt. Door met contrasten te spelen geef je extra karakter aan je interieur. Wil je eenheid en rust in je woonkamer? Kies dan voor lampen van dezelfde serie. De tafellamp van een gietijzeren drinkbak met de vloerlamp in dezelfde stijl. De drinkbakken zijn ook te gebruiken als wandlamp. 

Ontdek onze hanglampen van gebruikte materialen

Bij het maken van onze hanglampen is afval een ware inspiratiebron. De vuilnisbelt wordt kleiner en doordat er minder nieuwe grondstoffen geproduceerd hoeven te worden, wordt er ook minder CO2 uitgestoten. De materialen en onderdelen zijn minstens zoveel waard als in hun oorspronkelijke functie. Wil je een echte eyecatcher boven je eettafel? Kies dan voor onze stoere hanglamp van een bierfust. De deuken en krassen op het materiaal laten zien, dat deze lamp al een heel leven achter zich heeft. Koper zien we in steeds meer interieurs verschijnen. Deze verweerde koperen hanglamp is een mooie toevoeging. De koperen kleur zorgt voor een warme uitstraling. Oorspronkelijk was deze lamp het onderste deel van een boilervat. Het koper is opgeschuurd om de warme koperkleur te krijgen. Het bovenste deel van het vat is omgebouwd tot een koperen hanglamp met flens. 

Lichtbron kiezen 

Als je de perfecte hanglamp gevonden hebt, is het tijd om een passende lichtbron uit te kiezen. Kies hierbij voor onze duurzame LED-verlichting. Deze lampen zijn bijna twee keer zo zuinig als gewone gloeilampen. Hierdoor is ook de CO2-uitstoot een stuk lager. Zodra je een LED-lamp aandoet, straalt deze meteen op vol vermogen. In tegenstelling tot spaarlampen of gloeilampen heb je geen opwarmtijd nodig. LED-lampen hebben ook nog eens een lange levensduur tot wel twintig jaar. Veel LED-lampen zijn eenvoudig te dimmen, zodat je ze voor verschillende functies kan gebruiken. Maak je keus afhankelijk van de kleur van de verlichting, de hoek van het licht en de lichtopbrengst. 

Meer informatie of maatwerk?

Wij maken ook hanglampen op maat, zowel voor particulieren als bedrijven. Heb je binnen je bedrijf oude materialen die je graag een nieuw leven gunt als hanglamp? Wij laten ons graag inspireren door materialen en onderdelen uit jouw eigen bedrijf. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op via 06 50 89 81 36. Per mail zijn wij te bereiken via info@ruigengeroest.nl. Of laat je gegevens achter op ons contactformulier.

Share this postNotice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ruiggic179/domains/ruigengeroest.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5219

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ruiggic179/domains/ruigengeroest.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5219

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ruiggic179/domains/ruigengeroest.nl/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 110